Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små smörrebröd med kaptensröra

Krämig böcklingröra på minismörrebröd är perfekta tilltugg före kräftorna.

Små smörrebröd med kaptensröraSmå smörrebröd med kaptensröraSmå smörrebröd med kaptensröra
Foto: Ove Lindfors

Röra (cirka 2 ½ dl)

  • 1böckling
  • 1ägg- hårdkokt
  • 1 mskkapris
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Till servering

  • 16 smårågbröd- rundlar av danskt, cirka 5 centimeter i diameter
  • smör
  • rosésallad
  • dill

Gör så här

  1. Rensa böcklingen noga så att alla ben försvinner. Skala och hacka ägget. Krama ur och hacka kaprisen.

  2. Blanda alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.

  3. Bred smör på brödet. Lägg på salladsblad och tryck försiktigt fast det i smöret.

  4. Klicka på röran och garnera med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök