Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små räkpajer

Små räkpajer - enkelt recept på portionspajer med räkor. Goda och gulliga småpajer - perfekta som drinktilltugg! Servera gärna med salladsskott, ärtskott och skivade rädisor.

Små räkpajer
Små räkpajer
Små räkpajer
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 16mazarinformar

Pajdeg

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 2 mskcrème fraiche

Fyllning

  • 3ägg
  • 2 dlgrädde
  • 1 mskhummerfond
  • salt- peppar
  • 2salladslökar
  • 750 gräkor med skal
  • 0,51chili- röd spansk
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5citron- zestat skal

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Mixa vetemjöl och smör i bitar i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör till det bildas en boll. Forma degen till en rulle och skär den i 16 bitar. Tumma ut degbitarna tunt i mazarinformarna upp till kanten. Täck dem med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.

  2. Vispa ägg, grädde och hummerfond. Salta och peppra. Skeda i formarna. Skiva salladslöken och lägg i smeten. Skala räkorna och lägg 2 stycken i varje form. Grädda på en plåt mitt i ugnen vid 225 grader, 12–15 minuter. Låt dem svalna.

  3. Blanda resten av räkorna med hackad chili, olja och zestat citronskal. Fördela blandningen på pajerna. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök