Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små räkpajer med avokado- och paprikasalsa

Små räkpajer med avokado- och paprikasalsa
Små räkpajer med avokado- och paprikasalsa
Små räkpajer med avokado- och paprikasalsa
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 125 gsmör
  • 2 mskcrème fraiche

Fyllning

  • 1 burkhummersoppa- Campbells
  • 2 dlgrädde
  • 3ägg
  • 2 krmsalt
  • 0,25 krmcayennepeppar
  • 1 mskdill- hackad

Topping

  • 600 gräkor med skal
  • 0,5lime- pressad
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 mskdill- hackad

Salsa

  • 2avokador
  • 1orange paprika
  • 0,5lime- pressad
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl och fänkålsfrön i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills fänkålsfröna är malda. Tillsätt smöret i bitar och crème fraiche. Kör till en degboll bildas. Ta upp degen och forma den till en rulle. Dela degen i 6 bitar och tryck ut varje del i en pajform. Plasta och ställ i kylen, cirka 30 minuter.

  2. Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter.

  3. Vispa samman hummersoppan (späd den inte!) med grädde, ägg, salt, kajennpeppar och dill. Fyll pajskalen med blandningen och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.

  4. Skala räkorna och blanda med lime-saft, honung och dill. Toppa pajen med blandningen. Dela, kärna ur och skeda ur avokadorna. Skär fruktköttet i bitar.

  5. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i bitar och blanda med avokado, limesaft, lite salt och peppar. Servera till pajerna med sallat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök