Tips!
Gör en tårta i stället för muffins. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan i 25–30 min. Bred på frostingen och strö över nötter.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta, saftiga små minicupcakes gjorda i småbrödsformar. Perfekta att servera på ett kalas eller en fest. Bottnarna går bra att förbereda i förväg och frysa in. Spritsade och klara förvaras de i kyl.
Sätt ugnen på 180°. Riv pumpaköttet fint på rivjärn.
Mixa olja och socker med stavmixer så att sockret finfördelas. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa smeten fluffig i ca 4 min med elvisp.
Rör samman mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt och blanda ner i smeten. Tillsätt pumpaköttet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 10 min för små och i 15 min för stora, känn med en sticka att de är torra rätt igenom. Låt kallna på galler.
Frosting: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker och apelsinskal fluffigt med elvisp.
Häll frostingen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa den på kakorna. Toppa med nötter och apelsinskal. Förvara i kyl.
Gör en tårta i stället för muffins. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan i 25–30 min. Bred på frostingen och strö över nötter.