Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små pumpacupcakes med apelsinfrosting

Söta, saftiga små minicupcakes gjorda i småbrödsformar. Perfekta att servera på ett kalas eller en fest. Bottnarna går bra att förbereda i förväg och frysa in. Spritsade och klara förvaras de i kyl.

Små pumpacupcakes med apelsinfrostingSmå pumpacupcakes med apelsinfrostingSmå pumpacupcakes med apelsinfrosting
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200pumpa- skalad och urkärnad, gärna muscat eller hokkaido
  • 1 dlrapsolja
  • 150 gljust muscovadosocker
  • 3ägg- stora
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt

Frosting

  • 1apelsin- gärna ekologisk
  • 500 gnaturell färskost
  • 3 dlflorsocker

Garnering

  • 1 dlnötter- kanderade sötsalta, hackade
  • apelsinskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Riv pumpaköttet fint på rivjärn.

  2. Mixa olja och socker med stavmixer så att sockret finfördelas. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa smeten fluffig i ca 4 min med elvisp.

  3. Rör samman mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt och blanda ner i smeten. Tillsätt pumpaköttet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt.

  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 10 min för små och i 15 min för stora, känn med en sticka att de är torra rätt igenom. Låt kallna på galler.

  5. Frosting: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker och apelsinskal fluffigt med elvisp.

  6. Häll frostingen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa den på kakorna. Toppa med nötter och apelsinskal. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Gör en tårta i stället för muffins. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan i 25–30 min. Bred på frostingen och strö över nötter.