Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små pajer med mjölkchoklad & jordnötter

För en Snickers-älskare är de här pajerna en höjdare – de är helt enkelt galet goda. Extra lyxigt blir det med portionspajer.

Små pajer med mjölkchoklad & jordnötter
Små pajer med mjölkchoklad & jordnötter
Små pajer med mjölkchoklad & jordnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 150 gsmör- kallt
  • 1 dlflorsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 50 gsmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1 msklakritsgranulat- eller 1 1⁄2 msk lakritspulver
  • 1,5 dljordnötter- salta

Mjölkchokladganache

  • 125 gmjölkchoklad
  • 1 dlvispgrädde

Till garnering

  • lakritsgranulat- eller lakritspulver

Gör så här

  1. Pajbotten: Tärna smöret och blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och sätt in den i kylen i 1 timme, så att pajdegen får vila.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Baka ut degen och fodra 10 små pajformar, 5–6 centimeter i diameter, med pajdegen. Nagga bottnarna med en gaffel.

  3. Sätt pajformarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter.

  4. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker, sirap och lakrits.

  5. Koka upp och låt sjuda till 119–121 grader, så att kolan håller för ett mjukt kulprov. Rör om i botten då och då så att inte kolan bränner fast.

  6. Häll upp kolan i pajskalen och strö över jordnötter. Låt kolan stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar.

  7. Mjölkchokladganache: Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt ganachen kallna.

  8. Fördela ganachen över pajerna och låt den stelna. Det tar ett par timmar i rumstemperatur.

  9. Pudra gärna lite extra lakritsgranulat eller lakritspulver över ganachen efter att den stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök