Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För en Snickers-älskare är de här pajerna en höjdare – de är helt enkelt galet goda. Extra lyxigt blir det med portionspajer.
Pajbotten: Tärna smöret och blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och sätt in den i kylen i 1 timme, så att pajdegen får vila.
Sätt ugnen på 200 grader. Baka ut degen och fodra 10 små pajformar, 5–6 centimeter i diameter, med pajdegen. Nagga bottnarna med en gaffel.
Sätt pajformarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter.
Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker, sirap och lakrits.
Koka upp och låt sjuda till 119–121 grader, så att kolan håller för ett mjukt kulprov. Rör om i botten då och då så att inte kolan bränner fast.
Häll upp kolan i pajskalen och strö över jordnötter. Låt kolan stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar.
Mjölkchokladganache: Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt ganachen kallna.
Fördela ganachen över pajerna och låt den stelna. Det tar ett par timmar i rumstemperatur.
Pudra gärna lite extra lakritsgranulat eller lakritspulver över ganachen efter att den stelnat.
Recept från Mitt kök