Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små och söta tvåfärgade maränger

Eleganta, tvåfärgade maränger. Njut dem som de är, till glass eller som dekoration till en tjusig tårta.

Små och söta tvåfärgade maränger
Små och söta tvåfärgade maränger
Små och söta tvåfärgade maränger
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2äggvitor
  • 1,75 dlströsocker
  • 0,5 tskättiksprit
  • 0,5 msklakritsgranulat- eller 1 tsk saltlakritspulver
  • hushållsfärg- ett par droppar röd (från Panduro, den som säljs i mataffärer innehåller oftast mer vatten vilket kan förstöra marängsmeten)
  • 2 mskhallon- frystorkade, finns på burk i de flesta mataffärer
  • 1 tsklakritsgranulat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål.

  2. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt att vispa smeten tills den är 55–60 grader. Ta bort skålen från vatten­ badet och fortsätt vispa tills smeten kallnat.

  3. Fördela smeten i två olika skålar, vispa i lakrits i den ena och lite röd hushållsfärg i den andra.

  4. Fyll upp två spritspåsar och klipp bort cirka 1 centimeter i toppen. Lägg båda påsarna parallellt i en spritspåse med en slät tyll. Spritsa upp maränger. Håll spritsen över samma ställe och lyft påsen mellan varje tryck så att det bildas ringar på varandra till en marängtopp.

  5. Strö frystorkade hallon över den rosa delen av marängen och lakritsgranulat över lakritsmarängen. Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök