tillagning: 30 minuter i ugn: 15 minuter Aktiv tid c:a 30 minuter
(Betyg: 2 · 9 röster)
Recept på nutellacupcakes. Det går lätt att förbereda muffinsen fram till glaseringen och sedan frysa in. Frostingen blir slät och fin om både smör och färskost är rumstempererade.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2ägg
1,5 dlströsocker
3,5 dlvetemjöl- (210 g)
0,5 dlkakao
2 tskvaniljsocker
2 tskbakpulver
100 gsmör
2 dlmjölk
Frosting
100 gsmör- rumsvarmt
200 gnaturell färskost- rumsvarm
3,5 dlflorsocker
1 mskkakao
3 msknutella- (hasselnötskräm)
Garnering
strössel
hasselnötter
bär- färska t ex blåbär och hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
Ställ små muffinspappersformar i en minimuffinsplåt med 24 hål. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och låt muffinsen stå kvar i plåten ca 5 min. Flytta över muffinsen till ett galler och låt svalna helt.
Frosting: Vispa smöret och tillsätt färskosten. Vispa i florsocker, kakao och nutella. Ställ frostingen i kylen ca 30 min om den känns lös.
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa den på muffinsen. Garnera med strössel, nötter och bär.
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.