Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små mördegskakor med ripplad fläderglasyr

Recept på frasiga mördegskakor toppade med syrlig marmelad med mycket flädersmak.

Små mördegskakor med ripplad fläderglasyrSmå mördegskakor med ripplad fläderglasyrSmå mördegskakor med ripplad fläderglasyr
Mördegskakor med flädermarmelad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 200 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 1,5 dlflädermarmelad- se recept

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskkonc flädersaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och knåda ihop till en smidig deg.

  2. Rulla ut degen till en rulle och skär den i 24 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollarna med mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper och tryck ut dem till cirka 5 cm stora runda plattor. Tryck en liten grop i mitten med ett finger och klicka i sylt.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och saft och bred glasyren på kakorna. Dra med en kniv så glasyren blandas lite med sylten. Låt kallna.

    5 Förvara kakorna torrt och svalt eller i frys in dem med bakplåtspapper emellan.

Vad tyckte du om receptet?