Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frasiga mördegskakor toppade med syrlig marmelad med mycket flädersmak.
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och knåda ihop till en smidig deg.
Rulla ut degen till en rulle och skär den i 24 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollarna med mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper och tryck ut dem till cirka 5 cm stora runda plattor. Tryck en liten grop i mitten med ett finger och klicka i sylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Glasyr: Rör ihop florsocker och saft och bred glasyren på kakorna. Dra med en kniv så glasyren blandas lite med sylten. Låt kallna.
5 Förvara kakorna torrt och svalt eller i frys in dem med bakplåtspapper emellan.