Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små minipajer med grönkål och västerbottensost. Dessa pajskal är av filodeg vilket gör dem extra frasiga, även efter gräddning. De finns att köpa i de flesta stora matbutiker. Vi skippar äggstanning och ersätter med crème fraiche och smakrik ost i stället.
Sätt ugnen på 200°. Fräs kålen i en stekpanna med smör. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt vattnet och låt fräsa 1–2 min tills kålen sjunkit ihop.
Lägg grönkålen i en bunke. Tillsätt ost, crème fraiche och salt och rör ihop.
Ställ pajskalen på en plåt och fyll dem med grönkålsröran. Platta till fyllningen något.
Grädda pajerna mitt i ugnen 13–15 min tills fyllningen har stannat och fått fin färg. Ta ut och låt dem svalna något.