Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små spett är ett praktiskt sätt att servera kött på en buffé. Grilla spetten i god tid och låt dem därefter marinera i en smakrik marinad av örter, vitlök och citron.
Skär köttet i små bitar, cirka 2 x 2 centimeter. Trä upp köttet på spetten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 250 grader och grillelement. Grilla spetten högt upp i ugnen cirka 8 minuter.
Blanda olja, soja, citronsaft, vitlök, oregano och dill.
Blanda köttet med marinaden, i dubbla påsar eller i en form med kant. Låt marinera några timmar.
5 Vid servering: Lägg upp spetten på fat och garnera med citron och örter.
Recept från Mitt kök