Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små marinerade lammspett


Små spett är ett praktiskt sätt att servera kött på en buffé. Grilla spetten i god tid och låt dem därefter marinera i en smakrik marinad av örter, vitlök och citron.

Små marinerade lammspett

Små marinerade lammspett

Små marinerade lammspett

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,2 kglammstek- benfri
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 0,75 dlolivolja
  • 4 mskkinesisk soja
  • 1citron- pressad saft
  • 4vitlöksklyftor- pressade
  • 1 dloregano- färsk hackad
  • 1 dldill- hackad
  • 24 smågrillspett- av trä

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar, cirka 2 x 2 centimeter. Trä upp köttet på spetten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 250 grader och grillelement. Grilla spetten högt upp i ugnen cirka 8 minuter.

  3. Blanda olja, soja, citronsaft, vitlök, oregano och dill.

  4. Blanda köttet med marinaden, i dubbla påsar eller i en form med kant. Låt marinera några timmar.

  5. 5 Vid servering: Lägg upp spetten på fat och garnera med citron och örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök