Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små laxpuddingar med dillost


Husmanskost i aptitstorlek. Istället för skirat smör toppas de portionsstora laxpuddingarna med en klick dillost.

Små laxpuddingar med dillost

Små laxpuddingar med dillost

Små laxpuddingar med dillost

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 glax- ca skivad rimmad
  • 500600 gmjölig potatis- kokt
  • 3ägg
  • 2,5 dlmjölk
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • smör- till formarna

Dillost:

  • 100 gphiladelphia
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskskånsk grovkornig senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna. Skär laxen i tunna strimlor. Skala och skiva potatisen. Fördela lax och potatis i formarna, börja och avsluta med ett lager potatis. Ställ formarna på en plåt.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna.

  3. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat och ytan har fin färg, cirka 30 minuter. Låt svalna.

  4. Blanda ingredienserna till dillosten. Klicka osten på puddingarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök