Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små köttbullar med dill och vitkåls- och chilifräs

Dill i köttbullar är mycket gott. Man kan kanske tro att dill bara finns här uppe i Norden men den förekommer också ibland annat rysk mat och mat från Mellanöstern.

Små köttbullar med dill och vitkåls- och chilifräs
Små köttbullar med dill och vitkåls- och chilifräs
Små köttbullar med dill och vitkåls- och chilifräs
Annika Broman

Dilköttbullar

  • 400 gblandfärs
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,75 dldill- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 4 msksmör- vattenmargarin eller att steka i

Vitkålsfräs:

  • 500 gvitkål
  • 1gul lök
  • 2smör- moröttermargarin eller, att steka i
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 0,5 tskchiliflakes
  • salt- om så behövs

Servering:

  • couscous- kokt
  • chèvreost
  • honung- flytande
  • valnötter

Gör så här

  1. Blanda blandfärs, pressad vitlök, dill, salt och vatten till en smet. Forma ganska små köttbullar av smeten och stek dem, några åt gången i margarin eller smör. Förvara köttbullarna så att de håller värmen tills det är dags att äta.

  2. Strimla vitkålen. Skala och skär löken i först i 2 halvor och sedan i skivor. Skär morötterna i tunna skivor.

  3. Fräs vitkål, lök och morot i en stekpanna, hälften åt gången. Smula över buljongtärningen och strö på chiliflakes. Eventuellt behövs det mer salt. Servera vitkålsfräset med köttbullar, couscous, chevre, honung och valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök