Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabbkokt körsbärssylt är fyllningen i de här lättfixade små godbitarna av färdig croissantdeg. Körsbärspajerna kan även varieras med jordgubbar och hallon som också passar bra som fyllning.
Kärna ur körsbären, lägg i en kastrull, tillsätt socker, citronsaft och bittermandelarom. Koka sylten 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen. Stansa ut 12 rundlar, ca 8 cm i diameter.
Smörj en muffinsplåt med 12 hål och tryck ut rundlarna i hålen. Fyll med sylt upp till hälften.
Krossa kakorna. Strö smulet över pajerna. Vispa upp ägget och pensla runt kanterna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min, till fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med grädde.