Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små körsbärspajer med smul

Snabbkokt körsbärssylt är fyllningen i de här lättfixade små godbitarna av färdig croissantdeg. Körsbärspajerna kan även varieras med jordgubbar och hallon som också passar bra som fyllning.

Små körsbärspajer med smulSmå körsbärspajer med smulSmå körsbärspajer med smul
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 7 dlkörsbär- färska eller 500 g frysta
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 krmbittermandelarom
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 rullecroissantdeg- kyld (340 g)
  • 8kakor- t ex drömmar eller havreflarn

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären, lägg i en kastrull, tillsätt socker, citronsaft och bittermandelarom. Koka sylten 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen. Stansa ut 12 rundlar,  ca 8 cm i diameter.

  3. Smörj en muffinsplåt med 12 hål och tryck ut rundlarna i hålen. Fyll med sylt upp till hälften.

  4. Krossa kakorna. Strö smulet över pajerna. Vispa upp ägget och pensla runt kanterna.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min, till fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med grädde.

Vad tyckte du om receptet?