Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små kola- och jordnötspajer

Denna kola- och jordnötspaj är riktigt lyxig med flera olika konsistenser och smaker. Pajen är som en kladdkaksbotten som är fylld med en choklad-kola-kräm med salta jordnötter. Chokladkakan är oemotståndligt god och väldigt enkel att baka.

Elisabeth Johansson
Små kola- och jordnötspajer
Små kola- och jordnötspajer
Små kola- och jordnötspajer

Små kola- och jordnötspajer

  • 75 gsmör
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 1,25 dlkakao
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 50 gsmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1 mskkakao
  • 1 dlsalta jordnötter

Ganache

  • 50 gmjölkchoklad
  • 3 mskvispgrädde- eller glass

Garnering

  • mjölkchoklad- riven

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, florsocker, mjöl och kakao. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila i kylden ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä pajformar med degen, ca 7 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 6-8 min.

  3. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker, sirap och kakao. Låt koka till 117-119 grader. Rör om då och då.

  4. Ta kastrullen från värmen och låt kolan svalna något. Fördela jordnötter och kolasmet i pajformarna. Låt kallna.

  5. Ganache: Hacka chokladen och lägg i en bunke.Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll ganachen över kolan och låt stelna. Garnera med riven mjölkchoklad.

Vad tyckte du om receptet?