Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små kikärtssuffléer

Små kikärtssuffléer serveras varma till kallskuret och ost. Smeten kan göras i förväg, förvaras i kylen 1–2 dagar.

Små kikärtssuffléerSmå kikärtssuffléerSmå kikärtssuffléer
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 3 dlparmesan- riven
  • 3ägg
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • italienska charkuterier- t ex bresaola, parmaskinka, salami
  • ost- t e x bella donna
  • valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj tolv ugnssäkra miniformar (1/2 dl) eller sex större (ca 1 dl). Häll av kik­ärterna i ett durkslag, mixa dem i matberedare med ost, ägg, grädde, salt och peppar till en slät smet.

  2. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min för miniformarna, ca 20 min för de större. Servera dem varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson

Kikärtssufflé passar till

• Ost. Italienska ostar som till exempel gruviera, den italienska versionen av gruyére, och fiore sardo, en sardisk hårdost.

• Chark. Blandade charkuterier av prosciutto, salami och bresaola.

• Övrigt. Skalade valnötter, kastanjehonung eller någon annan god lättflytande honung.