När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 burkkikärter- (400 g)
3 dlparmesan- riven
3ägg
1 dlvispgrädde
0,5 tsksalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Tillbehör
italienska charkuterier- t ex bresaola, parmaskinka, salami
ost- t e x bella donna
valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj tolv ugnssäkra miniformar (1/2 dl) eller sex större (ca 1 dl). Häll av kikärterna i ett durkslag, mixa dem i matberedare med ost, ägg, grädde, salt och peppar till en slät smet.
Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min för miniformarna, ca 20 min för de större. Servera dem varma.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Recept av Charlotte Jenkinson
Kikärtssufflé passar till
• Ost. Italienska ostar som till exempel gruviera, den italienska versionen av gruyére, och fiore sardo, en sardisk hårdost.
• Chark. Blandade charkuterier av prosciutto, salami och bresaola.
• Övrigt. Skalade valnötter, kastanjehonung eller någon annan god lättflytande honung.