Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små karlsbadersemlor med nutella- och mandelfyllning

Riktigt lyxiga små semlor fyllda med nötkräm och mandel.

Små karlsbadersemlor med nutella- och mandelfyllning
Små karlsbadersemlor med nutella- och mandelfyllning
Små karlsbadersemlor med nutella- och mandelfyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 11 dlvetemjöl- ca
  • 2 tskbakpulver
  • 200 gsmör- rumstempererat

Till pensling

  • 1ägg- + ¼ krm salt

Fyllning

  • inkråm
  • 200 gmandelmassa
  • 2 dlnutella
  • 2 mskgrädde

Till garnering

  • 5 dlvispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda med mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tillsätt smöret i klickar. Arbeta degen cirka 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under plast.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 40 bitar och rulla till små runda släta bullar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper och låt de jäsa under bakduk, cirka 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg med salt. Grädda bullarna, cirka 8 minuter. Låt de kallna under bakduk på galler.

  4. Skär eller klipp av ett lock på bullarna. Blanda inkråmet med riven mandelmassa och nutella och lite grädde. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tjock och spritsa grädden på bullarna. Sätt på locken och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du här!

Recept från Mitt kök