Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små kantarell- och kräftpajer

Små kantarell- och kräftpajer
Små kantarell- och kräftpajer
Små kantarell- och kräftpajer
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Pajdeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlvästerbottensost- riven
  • 50 gsmör
  • 1,5 mskvatten
  • 8mazarinformar- i aluminium

Fyllning

  • 2salladslökar
  • 50 gkantareller
  • 1 msksmör
  • 8kräftstjärtar
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 stortägg
  • 1 dlgrädde
  • 1 mskkräftfond

Dekoration

  • rucolasallad- dill och 8 kräft­stjärtar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vete­mjöl, ost och bitar av smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

  2. Ta upp och rulla ut degen till en rulle. Skär den i 8 bitar och rulla dem i mjöl. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt i kylen, cirka 15 minuter.

  3. Skiva och stek ansade kantareller i smör i en stekpanna tills svampen får fin färg. Hacka och stek löken. Fördela i formarna. Hacka 8 kräftstjärtar och lägg ovanpå tillsammans med hackad dill.

  4. Vispa samman ägg, grädde, kräftbuljong i en skål och skeda över fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna något och dekorera med rucolasallad, dill och en kräftstjärt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök