Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
Ta upp och rulla ut degen till en rulle. Skär den i 8 bitar och rulla dem i mjöl. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt i kylen, cirka 15 minuter.
Skiva och stek ansade kantareller i smör i en stekpanna tills svampen får fin färg. Hacka och stek löken. Fördela i formarna. Hacka 8 kräftstjärtar och lägg ovanpå tillsammans med hackad dill.
Vispa samman ägg, grädde, kräftbuljong i en skål och skeda över fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna något och dekorera med rucolasallad, dill och en kräftstjärt.
Recept från Mitt kök