Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Porösa kalvfärsbiffar i miniformat är en trevlig plockrätt, och en god variant av julens köttbullar. Med en skiva saltgurka och hemgjord gelé på toppen blir biffarna en perfekt jultapas.
Apelsingelé: Smält gelén i en liten kastrull på svag värme tillsammans med apelsinsaft och kanel. Låt dra under lock cirka 15 minuter.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.
Värm gelén sakta. Ta från värmen och plocka upp kanelstången. Rör ner gelatin, apelsinskal, ingefära och konjak.
Häll upp i en djup tallrik. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Skär i bitar vid servering.
Wallenbergare: Blanda färsen med salt. Rör ner äggulorna. Blanda i grädde, kryddpeppar och senap. Låt färsen vila cirka 1 timme i kylen.
Forma färsen till bollar med vattensköljda händer.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i bollarna. Tryck till dem försiktigt så det blir små biffar. Stek gyllenbruna på båda sidor, i omgångar.
Låt svalna och toppa med en ganska tjock skiva saltgurka, en bit gelé och lite apelsinzest.
Recept från Mitt kök