Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små janssons

Laga Janssons på spisen, gratinera i portionsformar inför serveringen.

Små janssons
Små janssons
Små janssons
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 810potatisar
  • 2gula lökar
  • 2 msksmör- + smör till formarna
  • 2 dlvispgrädde
  • evmjölk
  • 1 krmströsocker
  • 1 mskansjovisspad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1216ansjovisfiléer
  • ströbröd
  • dill- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat ­vatten. Låt rinna av i durkslag.

  2. Sätt ugnen på grill 200 grader. Skala, finhacka och stek löken mjuk i smöret, cirka 3 minuter. Blanda i potatisen. Tillsätt grädden och sjud upp under omrörning tills ­kompotten är krämig, späd med mjölk om det behövs. Smaka av med socker, ­ansjovisspad, salt och peppar.

  3. Ta pannan från värmen. Blanda i ansjovisfiléerna skurna i bitar. ­Fördela i små, smorda ugnsfasta ­formar. Sikta över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Garnera med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök