Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga Janssons på spisen, gratinera i portionsformar inför serveringen.
Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
Sätt ugnen på grill 200 grader. Skala, finhacka och stek löken mjuk i smöret, cirka 3 minuter. Blanda i potatisen. Tillsätt grädden och sjud upp under omrörning tills kompotten är krämig, späd med mjölk om det behövs. Smaka av med socker, ansjovisspad, salt och peppar.
Ta pannan från värmen. Blanda i ansjovisfiléerna skurna i bitar. Fördela i små, smorda ugnsfasta formar. Sikta över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Garnera med hackad dill.
Recept från Mitt kök