Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små italienska tomatpajer

Lätta att göra i valfri storlek och trevliga att bjuda på som varmt och frasigt tilltugg på stående fot.

Små italienska tomatpajer
Små italienska tomatpajer
Små italienska tomatpajer

Ingredienser

  • 1smördeg- rulle, färsk

Fyllning

  • 200 gphiladelphia
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 200 gkörsbärstomater
  • 2 mskbasilika- strimlad
  • 24 mskolivolja- eller tryffelolja
  • 1 tskpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rulla ut smördegen på sitt papper direkt på plåten och skär ut sex rundlar med t ex 11 cm diameter.

  3. Blanda färskosten med yoghurt och bred den ganska tjockt över mitten på degrundlarna.

  4. Klyv körsbärstomaterna, lägg dem på fyllningen, ringla över olivolja och vrid över peppar.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Strö på hackad basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?