Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små grönkålspajer

Recept på små grönkålspajer. Välj gärna en lagrad cheddarost i fyllningen.

Små grönkålspajer
Små grönkålspajer
Små grönkålspajer
Små grönkålspajer - vegetariskt till jul Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 2 krmsalt
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 200 ggrönkål
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 50 gost- riven

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och blanda med vetemjöl, grahamsmjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en jämn deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä små ugnssäkra portionsformar, 7–8 cm i diameter. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna på en plåt.

  3. Skär bort stjälkarna på grön­kålen och strimla kålen. Skala och hacka löken. Fräs kål och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.

  4. Fördela grönkålen i pajformarna och häll på äggstanningen. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Elisabeth Johansson.