Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små grönkålspajer. Välj gärna en lagrad cheddarost i fyllningen.
Skär smöret i tärningar och blanda med vetemjöl, grahamsmjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en jämn deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä små ugnssäkra portionsformar, 7–8 cm i diameter. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna på en plåt.
Skär bort stjälkarna på grönkålen och strimla kålen. Skala och hacka löken. Fräs kål och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Fördela grönkålen i pajformarna och häll på äggstanningen. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Recept av Elisabeth Johansson.