Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små goda senapsburgare

Köttbullar med sting är gott på julbordet! Jag gör lite större så det går fort att rulla…

Små goda senapsburgare
Små goda senapsburgare
Små goda senapsburgare
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 1,5 dlvatten- + hönsbuljong
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 stgul lök- liten fint hackad
  • smör
  • 2,5 mskdijonsenap
  • 3 mskkapris- hackad
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och buljongtärningen, rör om. Lägg ströbrödet i en bunke och häll över buljongen. Låt svälla några minuter.

  2. Finhacka löken och kaprisen. Fräs sedan löken mjuk i smör utan att den tar färg.

  3. Blanda samman allt och rör kraftigt med en slev så allt blandas väl. Smaka av.

  4. Forma ”stora köttbullar”. Ha gärna vattensköljda händer så går det lättare. Lägg burgarna på en fuktad skärbräda.

  5. Stek i omgångar i smör. Senapsburgarna är lika goda kalla som varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök