Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbar pralin med ett mörkt chokladskal fyllt med härlig kolakräm. Chokladskalen kan du enkelt göra i en form för isbitar.
Använd helst en silikonform avsedd för istärningar. Fyll med den mörka smälta chokladen och häll av den choklad som inte fastnar på ”väggarna”.
Lägg i kyl tills chokladen går att pressa ur formen.
Karamellisera sockret lätt ljusbrunt till fyllningen.
Tillsätt smöret.
Karamelllisera ytterligare lite grann.
Tillsätt varm grädde.
Låt koka upp 1 minut under omröring och låt svalna.
Häll kolakrämen i chokladskalen.
Toppa med chokladströssel eller chokladkulor.
Recept från Mitt kök