Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små chokladskal med kolakräm

En underbar pralin med ett mörkt chokladskal fyllt med härlig kolakräm. Chokladskalen kan du enkelt göra i en form för isbitar.

Små chokladskal med kolakrämSmå chokladskal med kolakrämSmå chokladskal med kolakräm
PERNILLA WÄSTBERG

Skalen

  • choklad- mörk, helst 70 %

Fyllning

  • 200 gströsocker
  • 150 gnormalsaltat smör
  • 200 ggrädde

Topping

  • chokladkulor- eller chokladströssel

Gör så här

  1. Använd helst en silikonform avsedd för istärningar. Fyll med den mörka smälta chokladen och häll av den choklad som inte fastnar på ”väggarna”.

  2. Lägg i kyl tills chokladen går att pressa ur formen.

  3. Karamellisera sockret lätt ljusbrunt till fyllningen.

  4. Tillsätt smöret.

  5. Karamelllisera ytterligare lite grann.

  6. Tillsätt varm grädde.

  7. Låt koka upp 1 minut under omröring och låt svalna.

  8. Häll kolakrämen i chokladskalen.

  9. Toppa med chokladströssel eller chokladkulor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök