Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att plocka hallon direkt från busken är en av sommarens höjdpunkter. Här bjuder vi på ett recept på små chokladgömmor fyllda med färska hallon. En god och vacker dessert som garanterat imponerar på dina gäster.
Pajskal: Skär smöret i små kuber. Mixa ihop smöret med strösocker, vetemjöl och kakao i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop det till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme.
2. Kavla ut degen tunt och klä 8 små pajformar, ca 7 cm i diameter, med den. Nagga botten med en gaffel och låt formarna stå i frysen i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna.
Ganache: Lägg chokladen i en skål. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull och häll det över chokladen. Rör så att chokladen smälter. Lägg i små klickar av smöret och vänd ihop till en slät och blank ganache.
Fyll pajerna med hallon och täck dem med ganachen. Låt pajerna
stå i kylskåp i 2–3 tim innan servering. Garnera pajerna med färska hallon.