Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små chokladformar med aprikoser

Underbart gott recept på bakverk med smak av choklad och aprikos. Fyllningen är lättast att spritsa i de små formarna.

Små chokladformar med aprikoser
Små chokladformar med aprikoser
Små chokladformar med aprikoser
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 1 förpfilodegskrustader- (37,5 g, Lazardis)
  • 4aprikoser- små, gärna röda
  • 25 gvit choklad
  • 25 gsmör
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskkakao
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur aprikoserna. Skär dem i 4 klyftor vardera. Grovriv chokladen.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker, kakao och ägg och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna, ställda på en plåt. Lägg en klyfta aprikos i varje och strö över den vita chokladen.

  3. Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 min Låt dem svalna och servera. 

Vad tyckte du om receptet?