Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon

Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon. Ta en genväg med färdig pulled pork. Färdig pizzadeg gör det hela enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare.

Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon
Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon
Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon
Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 pktpulled pork- BBQ (550 g)
  • 1 pktjägarbacon- (140 g)
  • 1 msklönnsirap

Rödkålspickles, till 16 små burgare

  • 350 grödkål
  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit- (12%)
  • 2,5 mskströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt

Små hamburgerbröd, till 24 små bröd

  • 2 förppizzadeg- färdig (à 400 g)
  • 1ägg

Tillbehör

  • 50 gmâchesallad

Gör så här

  1. Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen.

  2. Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med lönnsirap. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de är krispiga.

  3. Rödkålspickels: Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.

  4. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.

  6. Halvera bröden. Fyll med pulled pork, bacon, sallad och pickles.

Vad tyckte du om receptet?