Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små burgare med pulled BBQ-lax

Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Är du vegetarian kan du byta ut laxen mot halloumiost i skivor och steka dem till fin färg. Färdig pizzadeg gör det hela enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare.

Små burgare med pulled BBQ-laxSmå burgare med pulled BBQ-laxSmå burgare med pulled BBQ-lax
Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 glax- varmrökt
  • 3 mskbbq-sås- t ex Sweet Baby Ray’s
  • 2avokador

Små hamburgerbröd, till 24 små bröd

  • 2 förppizzadeg- färdig, (à 400 g)
  • 1ägg

Rödkålspickles, till 16 små burgare

  • 350 grödkål
  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 2,5 mskströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 50 gmâchesallad

Gör så här

  1. Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.

  2. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.

  4. Dra isär laxen och blanda med BBQ-sås i en ugnssäker form. Värm i ugnen ca 5 min.

  5. Lägg rödkålspickles i botten på varje bröd. Fördela mâchesallad och lax över. Gröp ur avokadon och toppa laxen med detta.

Vad tyckte du om receptet?