Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små broccoligratänger

Små broccoligratänger kan förberedas en dag innan och förvaras i kyl. Servera rumstempererade eller lätt värmda.

Små broccoligratängerSmå broccoligratängerSmå broccoligratänger
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 gbroccoli
  • 2 msksmör
  • 3ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gost- riven, lagrad

Garnering

  • rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 10 små portionsformar som rymmer ca 3/4 dl eller smörj en bakplåt för minimuffins väl.

  2. Riv broccolin på den grova sidan av rivjärnet.

  3. Vispa samman ägg och salt. Blanda ner broccolin. Häll smeten i formarna. Fördela osten överst i formarna.

  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Sätt ugnen på varmluft mot slutet för att få lite färg om gratängerna ser bleka ut. Låt svalna.

  5. Ta försiktigt upp gratängerna ur formarna med hjälp av en kniv och garnera med rödbetsgroddar.

Vad tyckte du om receptet?