Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små biffar med citrondip

Kan förberedas innan och förvaras i kyl eller frys. Tina och värm dem på svag värme i lite smör tills de är genomvarma. Små kvistar av kraftig rosmarin kan användas i stället för tandpetare.

Små biffar med citrondip
Små biffar med citrondip
Små biffar med citrondip

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 1 dltomater- finhackade, soltorkade, i olja
  • 1 mskrosmarin- finhackad, färsk
  • 1ägg
  • 3 mskströbröd
  • 2 mskvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör- till stekning

Dip

  • 1 burkkesella
  • 1citron- rivet skal
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen en stund. Forma små köttbullar som sedan plattas till lätt. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  2. Stek biffarna i omgångar 1-2 min per sida. Torka ur stekpannan emellanåt.

  3. Blanda samman dippen. Servera biffarna med kvistar av rosmarin och dip.

Vad tyckte du om receptet?