Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små äppelpajer

Små äppelpajer görs i små portionformar till var och en. Det går förstås lika bra att göra en paj i en stor form.

Små äppelpajerSmå äppelpajerSmå äppelpajer
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 tskströsocker
  • 1 dlmandelspån
  • 2äpplen
  • 2 mskhonung
  • 2 krmkanel- mald
  • 1 krmkardemumma- mald

Tillbehör

  • vaniljglass- vaniljsås eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda smör, mjöl, socker och mandelspån till en smulig massa.

  2. Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar. Blanda med honung, kanel och kardemumma.

  3. Lägg ca 2 msk smuldeg i ugnssäkra formar, ca 9 cm i diameter. Fördela äppelblandningen ovanpå. Toppa med resten av smuldegen.

  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min. Servera dem ljumma med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?