Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Slush ice med vaniljglass

Om du inte har frysta vinbär hemma kan du utesluta dem och ta en mindre mängd socker. Vaniljglassen serveras mjukrörd i ett glas.

Slush ice med vaniljglassSlush ice med vaniljglassSlush ice med vaniljglass

Ingredienser

  • 500 gvattenmelon
  • 400 gjordgubbar- frysta
  • 200 gröda vinbär- frysta och rensade
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker

Till servering

  • 4jordgubbar- färska och eller färska röda vinbär

Gör så här

  1. Skala melonen och skär den i bitar och ta bort kärnorna. Lägg bitarna i frysen.

  2. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Sjud utan lock 5 minuter. Låt svalna.

  3. Ta fram melon och bär ca 20 min innan du kör dem i matberedare med den kalla sockerlagen. Häll upp i höga glas och garnera med röda vinbär eller jordgubbar. Servera med mjukrörd vaniljglass i ett glas vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?