Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sliders x 3  

Sliders x 3 passar bra som en snabb lyxrätt. En slider är oftast fylld med nötfärsburgare, men här gör vi tre varianter med nöt- och kycklingfärs och snabbmixad laxfilé.

Sliders x 3  
Sliders x 3  
Sliders x 3  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 gnötfärs- gärna högrevsfärs
  • 100 gkycklingfärs
  • 100 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 krmsalt- + 1 krm
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald + 0,5 + 0,5 krm
  • 1 tsksoja- japansk
  • 0,5 tskrapsolja- + 0,5 tsk
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 25 gblåmögelost
  • 1 krmsherryvinäger
  • 1 tsksrirachasås
  • 1 tskdijonsenap
  • 1gemsallad
  • 1tomat- liten
  • 1saltgurka
  • 1 dlrädisgroddar
  • 1 dlfänkålsgroddar
  • 6hamburgerbröd- små, Ica

Gör så här

  1. Krydda nötfärsen med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Dela den i 2 bitar och forma dem till små burgare. Krydda kycklingfärsen med soja och 1/2 krm peppar. Dela den i två bitar och forma till små burgare. Skär laxen i bitar och mixa dem i en liten matberedare tillsammans med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Dela färsen i två bitar och forma till små burgare.

  2. Blanda majonnäs och lätt crème fraiche. Dela såsen i tre skålar. Smaksätt den ena med smulad ost och vinäger. Blanda den andra med srirachasås och den tredje med senap.

  3. Sära på salladsbladen. Skiva tomat och saltgurka.

  4. Stek kycklingburgaren i 1/2 msk olja ca 4 min på varje sida. Stek kött- och laxburgarna i 1/2 msk olja ca 2 min på varje sida.

  5. Fördela salladsblad på brödens undersida. Lägg på burgarna. Toppa köttburgaren med ostdressing, tomat och gurka, kycklingburgaren med srirachadressing och rädisgroddar samt laxburgaren med senapsdressing och fänkålsgroddar. Lägg på locken och servera.

Vad tyckte du om receptet?