Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Miniburgare, eller Sliders, brukar ha en strykande åtgång. Lätta att äta och läckra. De små hamburgerbröden finns numera i de allra flesta butiker, ibland i frysdisken.
Pressa krabbköttet i en sil så att vätskan försvinner.
Mosa den kokta potatisen. Finstrimla salladslöken och hacka chilin, behåll kärnorna för mer sting i smaken.
Blanda ihop krabba, potatis, lök, chili, koriander, vitlök, ägg, ströbröd och tabasco till en smet. Smaka av med salt. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.
Forma smeten till 12 små runda biffar. Pensla med olja och vänd dem i sesamfrö.
Lägg krabbkakorna i oljat halster. Grilla på båda sidor över glöd.
Dela bröden och rosta dem på grillen.
Hickorymajonnäs: Blanda ingredienserna.
Bred hickorymajonnäs både på brödens över– och undersida. Lägg ihop bröden med sallad, krabbkakor, mango och koriander emellan. Stick eventuellt i en cocktailpinne eller liten trägaffel.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök