Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sliders med krabbkakor

Miniburgare, eller Sliders, brukar ha en strykande åtgång. Lätta att äta och läckra. De små hamburgerbröden finns numera i de allra flesta butiker, ibland i frysdisken.

Sliders med krabbkakor
Sliders med krabbkakor
Sliders med krabbkakor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gkrabbkött- rent, gärna från kungskrabba
  • 300 gpotatis- kokt, av mjölig sort
  • 3salladslökar
  • 0,5chili- färsk
  • 3 mskkoriander- hackad
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1ägg
  • 2,5 mskströbröd
  • 2 krmtabasco
  • salt
  • solrosolja- till pensling
  • sesamfrö
  • grillhalster

Hickorymajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1,5 krmhickory liquid smoke
  • 2 krmtabasco

Till servering

  • 12sliders- (minihamburgerbröd)
  • späda salladsblad
  • mango- skivad
  • koriander
  • evcocktailpinnar- eller små trägafflar

Gör så här

  1. Pressa krabbköttet i en sil så att vätskan försvinner.

  2. Mosa den kokta potatisen. Finstrimla salladslöken och hacka chilin, behåll kärnorna för mer sting i smaken.

  3. Blanda ihop krabba, potatis, lök, chili, koriander, vitlök, ägg, ströbröd och tabasco till en smet. Smaka av med salt. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.

  4. Forma smeten till 12 små runda biffar. Pensla med olja och vänd dem i sesamfrö.

  5. Lägg krabbkakorna i oljat halster. Grilla på båda sidor över glöd.

  6. Dela bröden och rosta dem på grillen.

  7. Hickorymajonnäs: Blanda ingredienserna.

  8. Bred hickorymajonnäs både på brödens över– och undersida. Lägg ihop bröden med sallad, krabbkakor, mango och koriander emellan. Stick eventuellt i en cocktailpinne eller liten trägaffel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök