Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200°. Skala räkorna och ställ dem kallt till servering. Rosta skalen mitt i ugnen ca 15 min tills de fått färg. Skala morot, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär grönsakerna i cm-stora bitar.
Fräs grönsaker, tomatpuré och kryddor i olivolja. Häll på vin och reducera till hälften. Häll i vatten, fond, räkskal och grädde. Låt puttra under lock ca 15 min. Sila soppan i en ren kastrull. Smaka av med salt och citron. Koka upp soppan och mixa den skummig med mixerstav innan den serveras.
Lös upp saffran i vinäger. Blanda med äggulor och pressad vitlök. Vispa försiktigt i oljan lite i taget så att den inte skär sig. Smaka av med socker och salt.
Sätt ugnen på 175°. Skär fänkålen i mindre bitar och lägg på en plåt. Blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 35 min tills fänkålen är mjuk i mitten. Låt svalna. Skär baguetten i 4 cm tjocka skivor. Pensla med olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Fördela räkor, aioli och fänkål på bröden.