Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bröden är enkla och goda på sommarkalaset. De har en något seg konsistens, är saftiga och har fyllningen redan på plats.
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner ägg, salt, olja, honung och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa i skålen täckt med bakduk, ca 30 min. Rör ihop fyllningen, utom flingsaltet.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 20x40 cm (avser 40 st), ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på halva degplattan och strö på flingsalt. Vik över degen.
Jämna till degen så att den blir ca 10 cm bred. Skär degen i 2 cm breda remsor, skär ett snitt mitt i och vrid till en skruv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 min. Grädda ca 10 min mitt i ugnen.