Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit skivig fisk med mild salsa verde-sås. Kamut är en vetesort med extra stora kärnor. Det har nötig smak och fast konsistens. Kan bytas ut mot matvete.
Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen.
Salsa verde: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Skala och pressa vitlöken och blanda med salt, citronskal och citronsaft. Mixa med sardeller, basilika, persilja, kapris och olja. Blanda 1 msk av salsan med majonnäsen.
Sätt ugnen på 175°. Krydda fisken med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Stek fisken med vitlöken i olja. Lägg den i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ugnen 5–10 min, till 58° innertemperatur.
Plocka loss brysselkålsbladen. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 sekunder. Ta upp, koka sedan broccolin ca 4 min. Låt rinna av. Skala och skiva vitlöken.
Stek broccolin hastigt i olja med vitlöken. Blanda ner kamutvetet. Servera fisken med salsa verdemajonnäs, extra salsa verde, broccoli- och kamutblandning och brysselkålsblad.