Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en plåt (eller baksten) i mitten av ugnen. Smula jästen i bunken till köksmaskinen med degkroken monterad. Lös jästen i vattnet.
Tillsätt olja, brödkryddor, skrädmjöl, grovt rågmjöl och vetemjöl efter hand och arbeta degen minst 10 minuter. Tillsätt saltet på slutet.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den. Dela degen i 12 bitar, rulla till runda bullar och låt dem vila under bakduk.
Kavla en bulle i taget till en tunn, tallriksstor brödkaka med ytterst lite skrädmjöl under degen. Nagga med kruskavel den sista kavlingen.
Gör ett runt hål i mitten med ett mått.
Borsta av mjölet på brödkakan, så undviker du bränt mjöl på den gräddade ytan. Vänd och för över kakan på ett bakplåtspapper. Borsta av mjölet på ovansidan (den före detta undersidan).
Lägg bakplåtspappret och brödkakan på den förvärmda, heta plåten.
Grädda brödet cirka 5 minuter tills det får fin färg. Passa noga! Låt knäckebrödet svalna på galler. Upprepa utbakningen med resten av degbollarna.
Recept från Mitt kök