Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skrädmjölsknäcke

Skrädmjölsknäcke
Skrädmjölsknäcke
Skrädmjölsknäcke
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1,5 mskbrödkryddor- malda
  • 3 dlskrädmjöl
  • 7,5 dlgrovt rågmjöl
  • 1,5 dlvetemjöl- cirka
  • 1 mskhavssalt
  • skrädmjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en plåt (eller baksten) i ­mitten av ugnen. Smula jästen i ­bunken till köksmaskinen med ­degkroken ­monterad. Lös jästen i vattnet. ­

  2. Tillsätt olja, brödkryddor, ­skrädmjöl, grovt rågmjöl och ­vetemjöl efter hand och arbeta degen minst 10 minuter. Tillsätt ­saltet på slutet.

  3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den. Dela degen i 12 bitar, rulla till runda bullar och låt dem vila under bakduk.

  4. Kavla en bulle i taget till en tunn, tallriksstor brödkaka med ytterst lite skrädmjöl under degen. Nagga med kruskavel den sista kavlingen.

  5. Gör ett runt hål i mitten med ett mått.

  6. Borsta av mjölet på brödkakan, så undviker du bränt mjöl på den gräddade ytan. Vänd och för över kakan på ett bakplåts­papper. ­ Borsta av mjölet på ovansidan (den före detta undersidan).

  7. Lägg ­bakplåtspappret och ­b­röd­kakan på den ­förvärmda, heta plåten.

  8. Grädda brödet cirka 5 minuter tills det får fin färg. Passa noga! Låt knäckebrödet svalna på galler. Upprepa utbakningen med resten av degbollarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök