Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skrädmjölskakor. Skrädmjöl är ett rostat havremjöl. Mjölet säljs i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker.
Blanda skrädmjöl, vetemjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smöret skuret i tärningar. Kör snabbt ihop till en deg.
Rulla ut 2 längder ca 20 cm långa. Låt vila i kylen 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär i 20 bitar och forma till små kakor. Gör en liten fördjupning i varje kaka och lägg i lingonsylt.
Lägg på bakpappersklädda plåtar, grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.