Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skrädmjölskakor

Recept på skrädmjölskakor. Skrädmjöl är ett rostat havremjöl. Mjölet säljs i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker.

SkrädmjölskakorSkrädmjölskakorSkrädmjölskakor
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 2 dlskrädmjöl
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 125 gsmör
  • 0,5 dllingonsylt

Gör så här

  1. Blanda skrädmjöl, vetemjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smöret skuret i tärningar. Kör snabbt ihop till en deg.

  2. Rulla ut 2 längder ca 20 cm långa. Låt vila i kylen 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skär i 20 bitar och forma till små kakor. Gör en liten fördjupning i varje kaka och lägg i lingonsylt.

  4. Lägg på bakpappersklädda plåtar, grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?