Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skrädmjölsdrömmar

En annorlunda småkaka som ”smälter” i munnen, med smak av rostad havre.

Recept från Mårbackastiftelsens samlingar.

Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 2 dlsocker
  • 1,5 dlskrädmjöl
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskhjorthornssalt
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Skär det rumsvarma smöret i kuber.

  2. Blanda alla ingredienserna till en kakdeg på bakbordet eller i matberedare.

  3. Dela degen i två längder och dela varje längd i tio delar, som rullas till små bollar.

  4. Lägg bollarna på en smord plåt och platta till dem. Grädda i ugn, 160 grader i 15–20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök