Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt spröda skorpor med mycket smak. Servera dem gärna med ost och marmelad.
Smält smöret och tillsätt mjölk och olja, värm degvätskan till cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, honung och salvia.
Rör ner grahamsmjölet och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar. Arbeta ihop degen med en slev. Låt degen jäsa under en handduk i 30–40 min.
Häll upp den jästa degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt. Dela degen i 4 rullar. Dela varje rulle i 6 bullar. Lägg bullarna på bakpapper på en plåt. Låt jäsa under handduk i cirka 15 min. 5 Grädda bullarna i ugn, 250 grader, i ca 10 min. Låt bullarna svalna en aning och dela dem med en gaffel. Lägg tillbaka halvorna på plåten med snittytan upp, och låt dem få lite färg under 2–3 min i ugnen, 250 grader. Sänk värmen till 100 grader och låt skorporna torka i ugnen i 1–2 timmar.
Recept från Mitt kök