Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Börja med att knapersteka baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Dela bönorna i mindre bitar. Skala och skiva vitlöksklyftor-na. Fräs bönorna i en panna i olivolja tills de är nästan mjuka, cirka 10 minuter. Lägg ner den skivade vitlöken efter halva tiden.
Häll på grädden och koka ihop såsen ett par minuter. Dra såsen från värmen och håll den varm.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av.
Blanda ner nykokt pasta, basi-likablad och parmesanost i såsen. Blanda om under någon minut så att pastan riktigt kan suga åt sig av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Toppa pastan med knaperstekt bacon, strö på extra parmesan-ost och dra över några varv med pepparkvarnen. Servera pastan med en äggula som var och en blandar i sin pasta.
Recept från Mitt kök