Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödvinssås med bacon och purjolök kallas också skomakarsås. Gör sig bäst till biffstek.
Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Häll i rödvinet och lägg i lagerblad och timjan.
Koka ner vätskan till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.
Montera såsen genom att vispa i smör.
Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.
Strimla bacon och purjolök. Fräs allt i smör och blanda ner i såsen.
Recept från Mitt kök