Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassikern skomakarlåda har gett inspiration till den här rätten. Här har den lyxats till med kantareller.
Sätt ugnen på 250°.
Skär varje potatis i fyra klyftor, ringla över olja, salta och peppra. Tryck till vitlöken så att skalet öppnas. Lägg allt på ugnssäkert fat, tillaga mitt i ugnen 20-25 min tills potatisen är mjuk.
Strimla baconet tunt. Ansa kantarellerna, skölj och strimla purjolöken.
Stek baconet i smör, tillsätt kantareller och stek tills all vätska är borta. Tillsätt purjolök precis på slutet.
Stek biffarna i smör ca 2 min på vardera sida. Häll på vatten och kalvfond, låt koka ihop ett par minuter.
Skiva köttet, servera med buljong, svampfräs och potatis. Strössla över gräslök och servera.