Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skogssvampsoppa. Den här soppan är god som den är, men om du har torkad svamp kan du smula över lite som garnering.
Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar.
Fräs löken i smör ca 3 min. Lägg i skockorna och fräs ca 3 min. Tillsätt svampen och fräs ca 3 min. Häll i vattnet och smula i buljongtärningen. Lägg i potatisen och koka under lock tills den är mjuk, ca 20 min.
Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i grädde och crème fraiche. Låt soppan koka upp och krydda med salt och peppar.
Fördela soppan i portionsskålar. Droppa över olja och smula över den torkade svampen. Strö på flingsalt och peppar och toppa med klippt krasse. Servera soppan med baguette.