Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skogsbärspaj

Recept på skogsbärspaj. Ta vara på alla härliga bär i trädgården och gör en kaka som lika gärna kan vara en paj.

SkogsbärspajSkogsbärspajSkogsbärspaj
Skogsbärspaj Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2ägg- stora
  • 2,5 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- + 0,5 msk (180 g + 5 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2vaniljsocker
  • 1,5 tskkardemummakärnor- stötta
  • 1 tskkanel- mald
  • 350 gblandade bär- t ex röda vinbär, blåbär och björnbär

Garnering

  • 1 mskflorsocker

Tillbehör

  • vaniljsås- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret.

  2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med elvisp.

  3. Blanda samman 3 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör ihop. Häll i smöret och rör till en jämn smet.

  4. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda bären med 1/2 msk mjöl och strö dem över -kakan. Tryck ner dem lätt.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min. Ta ut och låt svalna.

  6. Pudra pajen med florsocker och servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?