Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skogsbärspaj. Ta vara på alla härliga bär i trädgården och gör en kaka som lika gärna kan vara en paj.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med elvisp.
Blanda samman 3 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör ihop. Häll i smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda bären med 1/2 msk mjöl och strö dem över -kakan. Tryck ner dem lätt.
Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min. Ta ut och låt svalna.
Pudra pajen med florsocker och servera med vaniljsås eller vispad grädde.