Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosastekt ankbröst i tunna skivor bjuds med minipajer gjorda i muffinsformar. Många kockar anser att ankbröst är som godast vid en innertemperatur runt 55 grader. Livsmedelsverket rekommenderar en högre temperatur, 68 grader, för att undvika eventuella bakterier.
Pajer: Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och kärna ur äpplet. Skala eller skrubba potatisen. Skiva alltsammans riktigt tunt, använd gärna mandolin eller matberedaren.
Smält smöret tillsammans med rosmarin i en stekpanna. Lägg i äpple, potatis och lök och stek cirka 10-15 minuter tills allt mjuknar och börjar få färg.
Vispa samman ägg med grädde och några drag med salt och pepparkvarnen. Rör i äppelblandningen och smaka av med salt och peppar.
Klipp 6 kvadrater av ugnspapper, 12x12 centimeter. Skär smör/pajdegen i 6 kvadrater, 10 x10 centimeter. Lägg en degbit på varje pappersbit och tryck försiktigt ned i muffinsform. Klicka i äppelblandningen och baka av i ugn, cirka 20 minuter, tills pajerna fått färg.
Ankbröst: Använd en vass kniv och gör ett rutmönster i skinnet på ankan. Blanda samman socker, salt och peppar och strö över båda sidorna av ankbrösten.
Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna och stek i torr panna med skinnsidan nedåt först, låt få ordentligt med färg, cirka 4 minuter. Vänd och stek andra sidan cirka 2 minuter. Lägg brösten på ett ugnssäkert fat och tillaga klart i ugnen.
Färdiga när innertemperaturen är cirka 55 grader. Låt vila några minuter innan du skär upp. Skiva tunt och servera med pajen och en god sallad.
Recept från Mitt kök