Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinkwok med vermicellinudlar

Tunna strimlor av färsk skinka bör wokas snabbt i ganska hög värme för att behålla sin saftighet.

Skinkwok med vermicellinudlar
Skinkwok med vermicellinudlar
Skinkwok med vermicellinudlar

Ingredienser

  • 400 gskinka- färsk av rostbiff eller innanlår
  • 2morötter
  • 1purjolök
  • 150 gsockerärter- färska
  • 1röd paprika
  • 1 lvatten
  • 3 mskkinesisk soja
  • 100 gvermicellinudlar
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tskröd currypasta
  • 1lime- rivet skal och pressad saft
  • 1 tsksalt

Sambal yoghurt

  • 1 dlmatlagningsyoghurt
  • 0,5 tskhonung
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 krmsalt

Servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär skinkan i mycket tunna strimlor. Skala och ansa grönsakerna och finstrimla dem.

  2. Koka upp vatten och blanda med soja. Lägg ner nudlarna.

  3. Woka kött och grönsaker i omgångar i olja i wokpanna eller i stekpannan. Sila av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i woken.

  4. Rör ner röd currypasta, limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till sambalyoghurten.

  5. Servera woken med en klick yoghurt och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?