Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis passar både till vardag och fest. Parmaskinkan som steks får koncentrerad sälta, vilket passar fint till det milda köttet.

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatisSkinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatisSkinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gskinka- färsk i tunna skivor
  • 100 gparmaskinka

Potatis

  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1 burkpaprika- grillad (200 g)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 100 gkapris
  • 1 krukatimjan
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Potatis: Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av men spara oljan.

  2. Stek potatis och lök i 2 msk olja tills de fått fin färg. Smula över buljongtärningen och häll på 3 dl vatten. Blanda i kaprisen och låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Krydda potatisen med salt och peppar och strö över paprikan.

  3. Strimla parmaskinkan. Stek den knaprig utan fett i en stekpanna. Ta upp den på ett fat. Stek den färska skinkan i 1 msk paprikaolja i en stek­panna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Strö parmaskinka över köttet. Hacka hälften av timjanen och strö den över potatisen. Garnera köttet med resten av timjanen och servera.

Vad tyckte du om receptet?