Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 44g
Kolhydrater: 37g
Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis passar både till vardag och fest. Parmaskinkan som steks får koncentrerad sälta, vilket passar fint till det milda köttet.
Potatis: Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av men spara oljan.
Stek potatis och lök i 2 msk olja tills de fått fin färg. Smula över buljongtärningen och häll på 3 dl vatten. Blanda i kaprisen och låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Krydda potatisen med salt och peppar och strö över paprikan.
Strimla parmaskinkan. Stek den knaprig utan fett i en stekpanna. Ta upp den på ett fat. Stek den färska skinkan i 1 msk paprikaolja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Strö parmaskinka över köttet. Hacka hälften av timjanen och strö den över potatisen. Garnera köttet med resten av timjanen och servera.