Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel. Skinka med god sälta, päron med sötma och krämig gorgonzola - en svårslagen trio.
Inlagda päron: Blanda vatten, socker, ättika och salt. Rör tills socker och salt lösts upp. Skär päronen i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg päronen i lagen och låt dem marinera i kylen under tiden som salladen tillagas.
Skålla och skala mandeln. Rosta dem i en torr stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg. Låt kallna.
Blanda ingredienserna till vinägretten.
Rosta brödet i brödrost och bryt det i grova bitar. Bryt osten i bitar. Låt päronen rinna av.
Fördela salladen på tallrikar och toppa med päron, mandel, ost, krutonger och skinka. Servera med vinägretten.