Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel

Recept på skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel. Skinka med god sälta, päron med sötma och krämig gorgonzola - en svårslagen trio.

Skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandelSkinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandelSkinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 150 gserranoskinka- i tunna skivor
  • 1 dlsötmandel
  • 4formfranska- skivor
  • 150 ggorgonzolaost- fast
  • 300 gsallad- blandad, t ex roman-, rosé- och frisée

Inlagda päron

  • 2päron- fasta
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskättiksprit- (12 %)

Vinägrett

  • 2 mskbalsamvinäger
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Inlagda päron: Blanda vatten, socker, ättika och salt. Rör tills socker och salt lösts upp. Skär päronen i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg päronen i lagen och låt dem marinera i kylen under tiden som salladen tillagas.

  2. Skålla och skala mandeln. Rosta dem i en torr stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  4. Rosta brödet i brödrost och bryt det i grova bitar. Bryt osten i bitar. Låt päronen rinna av.

  5. Fördela salladen på tallrikar och toppa med päron, mandel, ost, krutonger och skinka. Servera med vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?